Leukoplast historia

I över 100 år har Leukoplast engagerat sig för att möta vårdpersonalens behov och tillhandahålla högkvalitativa produkter. Nu kan hela världen dra nytta av vår expertis eftersom sårvårdsprodukterna från Leukoplast är tillgängliga för alla. Ta reda på hur allt började!

Viktig uppfinning

År 1901 uppfann Leukoplast världens första självhäftande plåster-tejp med hjälp av zinkoxid och naturgummi.

En bild framifrån av den första rullen av självhäftande fixeringstejp från Leukoplast, undertill står det år 1901. Bredvid rullen visas ett fotografi av uppfinnarna Oscar Troplowitz och Isaac Lifschütz.

En ikon är född

1920 lanserades den ikoniska röda spolen och skyddskåpan.

Intill datumstämpeln 1920 visas ett prov på ikoniska röda spolen från Leukoplast med självhäftande fixeringstejp.

Världens första sortiment av fixeringsförband

Genom lanseringen av världens första fixeringsförband utökar Leukoplast sin portfölj med ännu en innovation.

Bilden visar två exempel på fixeringsförband från Leukoplast 1970.

Nästa nivå av sterila postoperativa förband

År 2006 lanserades nästa nivå av sterila postoperativa förband med ultratunna, anpassningsbara lager som låter huden andas och känns som en andra hud.

Här visas ett exempel på ett modernt, sterilt postoperativt förband som utvecklades av Leukoplast 2006.

Banbrytande och infektionsförebyggande teknologi

Under 2015 och 2016 lanserade Leukoplast flera produkter med infektionsförebyggande egenskaper: Leukoplast fixeringstejp med en ny antimikrobiell spole och skyddskåpa samt Leukomed Control som är fullt transparent för att kunna identifiera potentiella infektioner tidigt.

Denna bild visar tre innovationer: Leukoplast bakteriebindande teknologi Sorbact från 2015, den antimikrobiella spolen från 2016 och Leukomed Control (även den från 2016) med motsvarande datum intill.

Produkter för känslig hud: våra senaste innovationer

Täta förbandsbyten är en del av vardagen för många patienter och sjukvårdspersonal. Personer med känslig och skadad hud riskerar att skadas vid varje byte. Skonsamma förbandsbyten är möjliga med Leukoplast skin sensitive som har mjukt silikonlim och skyddar mot häftrelaterade skador som kan uppstå vid byten av förband.

Fyra exempel på produkter från Leukoplast med teknologi för känslig hud: Fixomull, Leukomed T och T plus samt en spole med fixeringstejp.

Allt du behöver för behandling av sår

Med Leukoplast har du allt du behöver för att behandla mindre skador eller komplexa sår i hemmet eller inom vården.